Produkter

Equilibria Ride-on-pad.

 

Er den første frugt af samarbejdet mellem Trollhillfarm og Flexisadler.

 

Vi har udviklet det ypperste indenfor ride-on-pads.

Der er særligt lagt vægt på:

 

1) Rytterens sæde og naturlige opstilling

- når man rider uden stigbøjler ligger benet naturligt en anelse længere fremme på hesten, hvilket udformningen af sadelklappen og knæstøttens placering gerne skulle støtte op om.

- Der er bygget en smule sæde på pad'en, for at øge rytterens tryghed, og sørge for at rytteren sidder korrekt placeret på hestens ryg.

 

2) Hestens bevægelsesfrihed er naturligvis i højsædet.

- Pad'en er syet i facon, så den ikke kommer ned og lægger pres på manken.

- Der er skumstoppede sadelpuder på, så hestens rygrad skånes bedst muligt, og så trykket fra rytterens sædeben minimeres, samtidig med at man som rytter kommer helt tæt ned omkring hesten.

equilibria-ride-on-pad

3) Særligt udvalgte materialer.

- Materialerne er udvalgt med omhu, så pad'en fremstår lækker og robust som en sadel, men med pad'ens fordele og friheder.

 

- Der vil blandt andet blive mulighed for at tilvælge underside i rensdyrskind, samt udsmykning af pad'en, fx så den kan passe til de smukke trenser fra Trollhillfarm. Kun fantasien sætter grænser...

Hvorfor en ride-on-pad?

 

Hvorfor ikke bare vælge en almindelig sadel?

 

Der kan være flere grunde til at vælge en ride-on-pad.

Det kan være i stedet for en sadel, eller måske som supplement til en sadel.

 

Der findes heste, som det kan være uendelig svært at finde en passende sadel til, her kan en ride-on-pad være en løsning, som beskytter hesten og hjælper rytteren mere end at ride på helt bar hesteryg.

 

Måske hesten trænger til afveksling fra sin normale sadel indimellem, ligesom det er rart for os mennesker at tage et par lette smidige sko på fra tid til anden.

 

Det kan også være, at rytteren af den ene eller anden årsag ikke kan eller ønsker at bruge stigbøjler. En skadet fod, stigbøjler, der forstyrrer balancen eller andet. Her kan man opnå en endnu tættere kontakt til hesten i en ride-on-pad end med en sadel.

 

Det kan også være, at rytteren bevidst ønsker at træne sin balance.

Ønsker at blive bedre til at mærke hestens mindste bevægelser, og dermed gøre sig til en bedre og mere fintfølende rytter.

 

Det er enormt hyggeligt at være helt tæt på sin hest, og så lige en tand mere trygt med en ride-on-pad fremfor den glatte hestepels.

 

Eller i perioder hvor hesten fælder...

Eller hvis hesten er markeret eller skarp i overlinjen, så det er ubehageligt at ride helt uden sadel.

 

Kom gerne med bud på, hvordan du bruger din ride-on-pad og lad os inspirere hinanden

EQUILIBRIA Saddles - Et samarbejde mellem Flexisadler & Trollhillfarm

 

© Copyright all rights reserved